Întrebări frecvente

Accesarea și folosirea site-ului Ospitalierii este gratuită pentru serviciile de creare cont, aplicaţie la job si înscrierea în baza de date a Profilului pentru a fi găsit de angajatori.

Da, profilul creat pe site-ul Ospitalierii.ro nu se termină odată cu angajarea, ci continuă să se dezvolte în paralel cu cariera ta!

Nu este doar un CV banal. De exemplu, este un instrument prin care poți ajunge mai ușor la joburi de tip eveniment sau chiar să îți promovezi serviciile de profesionist.

    Ai la dispozitie două modalităţi de dezabonare:
    1. apasă click pe link-ul de dezabonare din e-mail-ul cu alerta primită (in partea de jos a alertei)
    2. intră în contul tău, în secţiunea Alerte joburi și selectează Dezactivează din lista de Acţiuni (în dreptul denumirii alertei.)

Pentru ștergerea contului, trimite un mesaj la nuvreaucont@ospitalierii.ro.

    Intră pe site-ul Ospitalierii și accesează link-ul „Intră in cont”, din partea dreaptă sus, apoi click pe „Candidat” sau „Angajator”, iar apoi „Inregistrează-te”. Completează câmpurile solicitate în formular și apoi apasă pe butonul „Inregistrează cont” din partea de jos paginii. Vei primi un mesaj pe adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat. Ca să îți activezi contul, apasă click pe link-ul din e-mail-ul primit.

Întrebări profesie Barman

Fiecare local are propriile reguli în ceea ce privește uniforma, iar pentru un aspect profesional noi recomandăm încălțăminte profesională de calitate (neagră), blugi (negri), cămașă (albă) și șorț lung.

Long Drink (Mixed Drink) – În România, termenul de “Long drink” se referă la rețete simple și se prepară prin amestecul dintre alcool de bază și suc și se servește în pahare de tip HighBall: Cuba Libre, Vodka Juice, Wiskey Juice și Gin&Tonic.

Cocktail – Rețete de băuturi alcoolice sau non-alcoolice care conțin mai multe ingrediente decât un Long Drink și necesită mai multă grijă și efort pentru prepararea unei băuturi.

      • Sex on the beach
      • Old Fashion
      • Tequila Sunrise
      • Daiquiri
      • Mojito
      • Pina Colada
      • Martini
      • Margarita
      • Cosmopolitan
      • Bloody Mary
      • Negroni
      • Jigger
      • Muddler
      • Shaker
      • Lingură de bar
      • Desfăcător de vin
      • Bar Blade (desfăcător de sticle)
      • Strainer
      • Cuțit pentru fructe
      • Mixing glass
      • Pourere (picurătoare)
      • Storcător citrice
      • Te asiguri că spațiul de lucru este pregătit pentru servirea clienților.
      • Întâmpini oaspeții și le oferi meniuri acestora.
      • Te asiguri că oaspetele are vârsta legală pentru consumul de băuturi alcoolice sau tutun.
      • Preiei comenzi și interacționezi cu oaspeții.
      • Servești cafea, vin, bere la sticlă sau la draft și alte băuturi alcoolice și non-alcoolice.
      • Prepari băuturi conform rețetelor.
      • Operezi casa de marcat, încasezi plăți și oferi restul oaspeților.
      • Ești responsabil/ă pentru efectuarea raportului fiscal zilnic (raport Z). În termeni populari se numește că “faci închiderea de zi”.
      • Menții stația și zona de lucru ordonată și curată.
      • Te asiguri permanent că produsele din meniu sunt în frigidere, pe rafturi și la îndemână.
      • Te asiguri că produsele perisabile (fructe, siropuri, anumite băuturi) sunt păstrate în condiții corespunzătoare.
      • Recepționezi marfă.
      • Gestionezi stocul produselor din meniu.
      • Efectuezi inventarul atunci când este necesar.
      • Gestionezi situațiile conflictuale create de oaspeți, încercând să aplanezi conflictul fără să te pui în pericol.
      • Tura de lucru este încheiată doar după ce te asiguri că totul este curat și reaprovizionat.

Întrebări profesie Barista

      • Espressor de cafea
      • Cafea la Ibric
      • Aeropress
      • French Press
      • Ibric Moka
      • Cold Brew
      • Espresso
      • Black
      • Americano
      • Cappuccino
      • Cappuccino Vienez
      • Caffee Latte
      • Irish Coffee
      • Doppio
      • Ristretto
      • Machiato
      • Flat White
      • Lungo
      • Caffee au Lait
      • Iced Coffee
      • Frappuccino
      • Mocha
      • Affogatto
      • Cortado
      • Red Eye
      • Galao

Ustensile de bază pentru meseria de barista:

      • Latiere
      • Ibric Cafea
      • Tamper
      • Knock Box
      • Rinser
      • Cântar
      • Espresso Digital Timer
      • Linguriță măsură cafea
      • Termometru Barista
      • Pahar shot Barista

Latte Art este o tehnică de preparare a cafelei prin turnarea spumei / cremei de lapte peste un shot de espresso pentru a crea un anumit model sau design în băutura pe care o prepari.

Un barista este o persoană specializată în prepararea băuturilor pe bază de cafea. Un barista lucrează de obicei în cafenele sau coffee shops.

Întrebări profesie Bucătar

      • Chef (Bucătar Șef)
      • Sous-Chef (sub-șef)
      • Chef de Partie (Șeful de Secție)
      • Saucier (prepară sosurile)
      • Poissonier (prepară peștele)
      • Entremetier (prepară legumele, supele și ciorbele)
      • Potager (în subordinea Entremetier-ului)
      • Rotisseur (gătește rețetele preparate pe grătar)
      • Pantry Chef (prepară bufetul și mic-dejunul)
      • Patissier (prepară preparate din patiserie)
      • Boucher (măcelar șef)
      • Tournant (înlocuiește Chef de Partie)
      • Legumier (prepară legumele și garniturile)
      • Communard (pregătește masa pentru personalul din bucătărie)
      • Aboyer (supervizer)
      • Commis (ajutor de bucătar)
      • Plongeur (spălător vase)
      • Marmiton (spălător de oale și tigăi)
      • Apprentie (ucenic)

Plating-ul este tehnica de aranjare a preparatelor pe o farfurie.

Un bucătar poate câștiga între 500 și 1.500 de Euro. Salariul poate fi mai mare sau mai mic in funcție de eperiență, categoria localului, bonusuri, regiune sau alți factori.

      • Pasiune
      • Creativitate
      • Spirit de echipă
      • Rezistența la stres
      • Atent la detalii
      • Rezistență
      • Spirit de leader
      • Organizat/ă
      • Se implică în realizarea meniului.
      • Gestionează produsele și ingredientele alimentare.
      • Pregătește mâncarea în conformitate cu rețetele și formulele date (care includ calcularea cantităților necesare de materiale specifice pentru restaurant.
      • Ține cont de perisabilitate, termenul de garanție, de modul în care urmează să fie folosite ingredientele.
      • Pregătește mai multe feluri de mâncare în același timp, în funcție și în ordinea comenzilor.
      • Aranjează și decorează mâncarea înainte de a fi servită pe farfurii, boluri, platouri după cum cere fiecare fel de mâncare preparat.
      • Pregătește și aranjează mâncarea pentru diete speciale.
      • Cooperează la întreținerea ustensilelor de bucătărie și a echipamentului.
      • Îndeplinește alte sarcini atribuite de către superiorul direct, în concordanță cu necesitățile imediate ale unității.
      • Se ocupă de prelucrările preliminare gătitului – sortează, curăță, spală, divizează și mai apoi gătește – fierbe, frige, coace, prăjește.

Întrebări profesie Ospătar

    Termen franțuzesc care este utilizat pentru a defini un anumit tip de meniu în care preparatele sunt prezentate separat (garnituri, sosuri, salate și fel principal), iar oaspetele poate să își creeze singur meniul.

      • Memorie bună
      • Ospitalitate
      • Spirit de echipă
      • Rezistența la stres
      • Organizare și curățenie
      • Viteza de servire
      • Atenția la detalii
      • Răbdare
      • Persuasiune
      • Dedicare
      • Punctualitate
      • Aspect îngrijit

    În trecut, erau două meserii distincte. Chelnerul era un bun cunoscător al produselor și îl întâlneai în localuri rafinate și de prestigiu. În schimb, ospătarul se ocupa în principal de servirea oaspeților și debarasarea meselor pe terase sau în localuri mai puțin elegante. Astăzi, nu se mai face o diferență între ospătar și chelner, astfel este corect să folosești oricare dintre termeni.

      • Întâmpină și însoțește oaspeții la mesele lor
      • Oferă meniuri oaspeților.
      • Preia comenzile oaspeților și le transmite barmanului și bucătarului.
      • Servește mâncare și băuturi oaspeților.
      • Promovează și vinde produsele din meniu.
      • Asistă oaspetele de câte ori este nevoie.
      • Încasează contravaloarea produselor servite.
      • Debarasează spațiul de servire.
      • Realizează închiderea fiscală a turei.
      • Se ocupă alături de colegi de curățenia de final de zi a spațiului de lucru.

Este meseria care se ocupă cu servirea oaspeților într-un restaurant sau alt local care servește mâncare și băuturi  alcoolice și non-alcoolice.

Nu găsești întrebarea dorită?

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner