Da, profilul creat pe site-ul Ospitalierii.ro nu se termină odată cu angajarea, ci continuă să se dezvolte în paralel cu cariera ta!
Nu este doar un CV banal. De exemplu, este un instrument prin care poți ajunge mai ușor la joburi de tip eveniment sau chiar să îți promovezi serviciile de profesionist.
Pentru ștergerea contului, trimite un mesaj la nuvreaucont@ospitalierii.ro.
Intră pe site-ul Ospitalierii și accesează link-ul „Intră in cont”, din partea dreaptă sus, apoi click pe „Candidat” sau „Angajator”, iar apoi „Inregistrează-te”. Completează câmpurile solicitate în formular și apoi apasă pe butonul „Inregistrează cont” din partea de jos paginii. Vei primi un mesaj pe adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat. Ca să îți activezi contul, apasă click pe link-ul din e-mail-ul primit.
Fiecare local are propriile reguli în ceea ce privește uniforma, iar pentru un aspect profesional noi recomandăm încălțăminte profesională de calitate (neagră), blugi (negri), cămașă (albă) și șorț lung.
Long Drink (Mixed Drink) – În România, termenul de “Long drink” se referă la rețete simple și se prepară prin amestecul dintre alcool de bază și suc și se servește în pahare de tip HighBall: Cuba Libre, Vodka Juice, Wiskey Juice și Gin&Tonic.
Cocktail – Rețete de băuturi alcoolice sau non-alcoolice care conțin mai multe ingrediente decât un Long Drink și necesită mai multă grijă și efort pentru prepararea unei băuturi.
Ustensile de bază pentru meseria de barista:
Latte Art este o tehnică de preparare a cafelei prin turnarea spumei / cremei de lapte peste un shot de espresso pentru a crea un anumit model sau design în băutura pe care o prepari.
Un barista este o persoană specializată în prepararea băuturilor pe bază de cafea. Un barista lucrează de obicei în cafenele sau coffee shops.
Plating-ul este tehnica de aranjare a preparatelor pe o farfurie.
Un bucătar poate câștiga între 500 și 1.500 de Euro. Salariul poate fi mai mare sau mai mic in funcție de eperiență, categoria localului, bonusuri, regiune sau alți factori.
Termen franțuzesc care este utilizat pentru a defini un anumit tip de meniu în care preparatele sunt prezentate separat (garnituri, sosuri, salate și fel principal), iar oaspetele poate să își creeze singur meniul.
În trecut, erau două meserii distincte. Chelnerul era un bun cunoscător al produselor și îl întâlneai în localuri rafinate și de prestigiu. În schimb, ospătarul se ocupa în principal de servirea oaspeților și debarasarea meselor pe terase sau în localuri mai puțin elegante. Astăzi, nu se mai face o diferență între ospătar și chelner, astfel este corect să folosești oricare dintre termeni.
Este meseria care se ocupă cu servirea oaspeților într-un restaurant sau alt local care servește mâncare și băuturi alcoolice și non-alcoolice.